Overstappen Energieleverancier

overstappen stroom

Bereken jouw aanbod

Je persoonlijke aanbod berekenen. Ontdek wat jij kunt besparen op je energierekening.

Bereken eenvoudig je besparing

Het berekenen van je energieverbruik kosten slechts 1 minuut.

Persoonlijk op postcode

Voer je postcode en huisnummer in en ontvang de aanbiedingen.

Eenvoudig vergelijken

Bekijk onze overzichtelijke vergelijker en bereken je eigen aanbod.

Nachtelijk daltarief voor stroom wordt steeds onlogischer door zonne-energieNachtelijk daltarief voor stroom wordt steeds onlogischer door zonne-energie

De meeste Nederlanders betalen ’s nachts en in het weekend een daltarief voor hun stroomgebruik, maar door de snelle groei van zonne-energie wordt dat steeds minder logisch. Op de groothandelsmarkt voor elektriciteit is de stroomprijs overdag al lager dan in de nacht, blijkt uit een analyse van NU.nl.

Gaan we in de toekomst allemaal een ‘dynamisch’ energiecontract krijgen? En hoe voorkomen we dat groene stroom op zonnige middagen wordt ‘weggegooid’? Dat kun je lezen in ons verdiepende artikel op NU+ Klimaat.

Energieleveranciers kopen hun stroom in op de zogeheten ‘spotmarkt’, waar per uur van de dag verschillende prijzen gelden. In de eerste vier maanden van dit jaar lag de prijs van één megawattuur tussen 10 uur en 17 uur al lager dan tussen 23 uur en 7 uur, wanneer veel huishoudens een daltarief betalen. In de zomermaanden, als er overdag veel meer zonne-energie wordt opgewekt, zal het prijsverschil waarschijnlijk nog sterk groeien.

Enkele kleine energieleveranciers bieden al contracten aan die consumenten de ‘echte’ uurprijs van stroom op de groothandelsmarkten laten betalen. Voor klanten van die bedrijven is het dus al goedkoper om overdag de droger aan te zetten of de elektrische auto op te laden, maar voor de meeste Nederlanders blijft het goedkoper om ’s nachts stroom te gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *